Webcam models

Configuratie PC videochat !

Discutii generale despre video chat . Aici este locul pentru intrebari , raspunsuri , comentarii si sfaturi legate de video chat .

Moderator: Alexiss

Configuratie PC videochat !

Mesajde playboy88 » Joi Oct 13, 2011 11:42 pm

Salutare tuturor !
V-as ruga, daca binevoiti sa ma ajutati intr-o problema...si anume: Vreau sa achizitionez un calculator pentru activitatea de videochat. Am gasit ceva la o cunostinta care se ocupa cu vanzari calculatoare si care mi-a spus ca are ceva bunicel pentru treaba asta, si anume :
Dual Core E 5200 2 x 2,5
2 G ram (sau as mai putea pune 2...costa vreo 80 lei ) *sa fie 4 G total
HDD 80 G
placa video onboard

Cam atat va pot spune...atat ma pricep :roll:
De precizat si faptul ca intentionez sa lucrez pe 3-4 siteuri gen : ( ImLive , MFC, LiveJasmine, eventual webcams sau cams.com)* !
*Ordinea nu are relevantza !
Fara a aduce in discutie si celelalte variabile care conteaza foarte mult (ex: banda de net, camera, lumini, decor...s.a) vorbind strict despre calculator....Voi ce credeti ???
Se merita sa-l achizitionez ?? tinand cont si de doleantele mele de mai sus ?
Pretul este relativ ok, 500 RON !
Astept pareri !
Numai bine ! :rock:
playboy88
AWStudent
AWStudent

Publicitate AWStars

Re: Configuratie PC videochat !

Mesajde gabi28 » Vin Oct 14, 2011 12:20 am

Raport pret-calitate este bun. Componentele banuiesc ca sunt noi, pentru ca nu are rost sa te incurci cu ceva la mana a doua. Daca dispui de mai multi banuti parerea mea e sa nu te zgarcesti mai ales la procesor tinand cont ca vrei sa lucrezi cu 4 site-uri. Incearca ceva mai actualizat, un i3 sau i5, 4 GB de ram sunt suficienti. Eu doar pe placa on board am mers pana acum si pe unitatea veche si pe asta noua ... dar a costat 700 ron placa de baza. Te sfatuiesc sa incepi cu maxim 2 site-uri daca nu ai mai lucrat inainte. Succes!
gabi28
User Avansat
User Avansat

Mesajde AlexandruXVS » Vin Oct 14, 2011 4:36 pm

Spor la $$

cred ca decorul ar'trebui sa fie natural ca si tine ;) ca ordine ti as recomanda MFC ultimul pe care sa intrii daca nu ai mai lucrat . Spor
AlexandruXVS
AWStudent
AWStudent

Mesajde playboy88 » Sâm Oct 15, 2011 3:52 pm

Multumesc pentru sfaturile voastre...am facut totusi aceasta achizitie ! Sper sa reusesc sa stau pe 2-3 site'uri!
Acum... mai apare o intrebare : Ce sistem de operare ar fi recomandat sa folosesc ?? Acum am windows 7, dar din ce am mai citit pe forum...recomandat ar fi windows XP ! Service Pack 2 sau 3?
O alta problema la care am nevoie de ajutor..ar fi internetul ! Eu am acum un abonament RDS Fiberlink 2 ...la doar 39 ron ! As vrea sa fac un abonament cu banda garantata de upload tot la RDS! Cati Mega mi-ar trebui pentru doua statii de lucru ?? Sa stiu cum sa negociez contractul... :roll:
Am nevoie de un router pentru doua statii de lucru asa-i ?? daca gresesc va rog...luminati-ma ! :rolleyes:

Multumesc !

Bafta tuturor!
playboy88
AWStudent
AWStudent

Mesajde AlexandruXVS » Sâm Oct 15, 2011 6:08 pm

un XP sp3 - camera de minim 2 Mp . fibra - cablu minim un 512 Kps viteza Upload .... un switch - cred ca e mai indicat .
AlexandruXVS
AWStudent
AWStudent

Mesajde gabi28 » Sâm Oct 15, 2011 6:32 pm

Pentru configuartia aleasa iti recomand XP-sp3. Cred ca e acelasi abonament ca si al meu la RDS ... merge destul de bine, cele garantate (bussines) sunt pentru persoane juridice. Pentru doua statii de lucru ai nevoie macar de 2 MB upload. Da este nevoie de un router pentru doua statii de lucru. Succes !
gabi28
User Avansat
User Avansat

Mesajde playboy88 » Dum Oct 16, 2011 3:46 pm

Aha! Va multumesc pentru raspunsurile voastre...
Deci abonamentele cu upload garantat ( bussines ) sunt accesibile doar persoanelor juridice ?? Daca nu am firma nu pot negocia un astfel de abonament ???
Eu ma gandeam la 4 MB pentru 2 statii ....si...pana la urma router sau switch ??

Multumesc !

Bafta tuturor !
playboy88
AWStudent
AWStudent

Mesajde studiolove69 » Dum Oct 16, 2011 6:06 pm

chair nu are rost sa te stresezi cu upload garantat. Daca nu esti studio iti este suficient ala.
studiolove69
Cunoscator
Cunoscator

Mesajde gabi28 » Dum Oct 16, 2011 11:12 pm

Cel mai mare abonament persoane fizice este cel de 39 ron pe care il ai tu. Daca vrei un abonament mai mare se negociaza doar pentru persoane juridice. 4 MB pentru 2 statii e ok ... eu iti recomand router, e usor de instalat si ofera o securitate mai mare.
gabi28
User Avansat
User Avansat

Mesajde playboy88 » Joi Oct 20, 2011 12:49 am

Si...nu as putea negocia contractul pe firma cuiva ?? eu sa beneficiez de el...bineinteles sa-l si platesc...
Ma gandesc ca acest abonament la 39 RON nu e tocmai ceea ce trebuie pentru a oferi servicii de calitate... :roll:

Va multumesc pentru raspunsurile voastre !
playboy88
AWStudent
AWStudent

Mesajde gabi28 » Joi Oct 20, 2011 3:33 am

Poti negocia contractul pe firma altcuiva, cunosc pe cineva care a facut la fel. Te rog fii mai concret in ceea ce vrei tu sa faci ... un mini-studio de doua modele, sa lucrezi doar tu pe cele doua statii? In acest mod iti voi putea raspunde exact de ceea ce ai nevoie nu doar sa presupun. :roll:
gabi28
User Avansat
User Avansat

Înapoi la Discutii generale