Buna!
Am sa incerc eu sa te ajut! Chiar daca nu mai lucrez cu cams...din cate imi amintesc, ar trebui completat formularul
W-8BEN!
Numele complet al declaratiei este: Certificate of Foreign Status of Beneficial for United States Tax Withholding adica <<Certificatul de status ca strain pentru a beneficia de sutire la plata taxelor in Statele Unite>>.
Aceasta declaratie statueaza locatia unde platesti taxele. Ca urmare a acordului de evitare a dublei impuneri, vei declara in tara in care faci profitul ex:(SUA) ca platesti impozit pentru acel profit la tine in tara (Romania). La asta foloseste W8BEN, avind status de Non Resident Alien, adica strain non rezident in SUA.
In cazul in care nu furnizezi aceste date, brokerul te va impozita automat dupa legile americane, a caror impozit pentru veniturile din trading este mai ridicat decit in Romania.
Formularul contine patru parti:
1. identificarea beneficiarului declaratiei
2. declaratie prin care doresti sa beneficiezi de tratatul de evitare a dublei impuneri
3. Notional Pricipal Contract (n-am idee cum se traduce)
4. certificare (recunoasterea declaratiei)
Pentru a fi mai usor, voi specifica doar locurile care trebuie completate.
Partea I
* casuta 1: se scrie numele complet
* casuta 3: se bifeaza Individual
* casuta 4: se completeaza adresa de domiciliu
* casuta 5: se completeaza adresa de corespondenta daca e diferita de adresa de domiciliu
Partea a II-a
* se bifeaza 9 punctul A si se alege din meniu tara (Romania)
Partea a IV-a
* se semneaza, se completeaza data
Asta e tot. E important sa nu completati nimic altceva!
uite si un link...unde sa vezi mai exact cum si ce trebuie completat!
http://w-8ben.allqoo.info/files/2009/04/w-8ben-sample.jpgSper ca ti-am fost de ajutor!
Bafta!