Discutii generale despre video chat . Aici este locul pentru intrebari , raspunsuri , comentarii si sfaturi legate de video chat .
Moderator: Alexiss
de slim » Joi Dec 30, 2010 5:56 am
Sunt de parere ca ar fi bine sa semnam un contract cu modelele la angajare care sa cuprinda anumite clauze, sunt sigur ca unii dintre voi deja practica acest lucru, consider redactarea contractului putin dificila si daca as luao de la " 0 " ar necesita imbuntatiri continuuuuuuu, si sa nu zapacesc poate doreste cineva sa il imparte pe al lui cu ceilalti 
-
slim
- User Avansat

-
-
-

Publicitate AWStars
-
de slim » Joi Dec 30, 2010 5:57 am
' sa nu zapacesc modelele ' 
-
slim
- User Avansat

-
-
de slim » Joi Dec 30, 2010 5:59 am
slim scrie:' sa nu zapacesc modelele ' 
... am baut cam mult ... ma duc la somn, dimineata verific din nou postul si vad daca am fost suficient de explicit si daca am scris corect gramatical 
-
slim
- User Avansat

-
-
de Andyit » Joi Dec 30, 2010 2:22 pm
slim scrie:Sunt de parere ca ar fi bine sa semnam un contract cu modelele la angajare care sa cuprinda anumite clauze, sunt sigur ca unii dintre voi deja practica acest lucru, consider redactarea contractului putin dificila si daca as luao de la " 0 " ar necesita imbuntatiri continuuuuuuu, si sa nu zapacesc poate doreste cineva sa il imparte pe al lui cu ceilalti 
Ca sa poti face asta mai intai va trebui sa ai un contract de munca incheiat cu modelul-modelele respective! In baza unui contract de munca pe perioada nedeterminata cu clauze specifice activitatii bine mentionate incluzand si clauza confidentialitatii pe perioada cat lucreaza cu contract de munca si inca 6luni-2 ani dupa incetarea activitatii! TOATE acestea le poti FACE numai si numai daca ai un CONTRACT de munca individual incheiat pe peroada NEDETERMINATA cu modelul respectiv! Daca nu poti face angajari si te limitezi doar la o mica intelegere NU POTI EMITE NICI UN FEL DE CLAUZE!!! doar simple intelegeri care sunt de comun acord si care nu implica nici o despagubire ulterioara!!
Cand ingnori ceea ce se intampla in jurul tau risti sa ramai singur,dar uneori ignoranta te poate salva de multe neplaceri!
-

Andyit
- Cunoscator

-
-
de slim » Vin Dec 31, 2010 1:21 am
frate... nu trebuie sa stie modelu daca ai sau nu firma ... cand vine sa se angajeze ii pui contractu in nas sa il citeasca ... cu toate clauzele cu tot ... face cineva asta ?
-
slim
- User Avansat

-
-
de Alexiss » Vin Dec 31, 2010 3:24 am
Nu poti face un document anexa de tip clauze contractuale atat timp cat contractul in sine nu exista . Nah ... tu il poti face sa-ti serveasca "nobilului" scop de a intimida eventualele modele , dar el ca insemnatate este egal cu zero .
-

Alexiss
- Administrator

-
-
de Andyit » Vin Dec 31, 2010 1:16 pm
A raspuns Alexiss mai mult decat elocvent,eu unul as mai adauga ceva,...nu va jucati sa incercati a face asa ceva fara o baza legala pt. ca e caz penal! va jucati cu focul si va ardeti rau de tot daca modelul e mai mult decat istet!
Cand ingnori ceea ce se intampla in jurul tau risti sa ramai singur,dar uneori ignoranta te poate salva de multe neplaceri!
-

Andyit
- Cunoscator

-
-
de Andyit » Vin Dec 31, 2010 1:23 pm
slim scrie:frate... nu trebuie sa stie modelu daca ai sau nu firma ... cand vine sa se angajeze ii pui contractu in nas sa il citeasca ... cu toate clauzele cu tot ... face cineva asta ?
Acum am citit mai bine!! pai cum ii pui in mana contractul cand tu nu ai firma? sau sa zicem ca ai dar nu ai declarat activitatea si..tot caz penal e,va jucati cu focul....frate!
-

Andyit
- Cunoscator

-
-
de vamaveche » Dum Apr 08, 2012 11:41 am
Salut. Imi poate arata ineva un model de contract? M-ar interesa in special asupra salariului. Modelele sunt platite in functie de cat castiga, dar exista si o suma trecuta in CIM sau in contractul de colaborare. Pe langa asta ma poate lamuri cineva asupra uramatorului fapt: un minut pt utilizator costa 2 $, dar as vrea sa stiu cum se impart acesti doi dolari ? O parte ia studioul si o parte site-ul pe care activeaza modelul?
-
vamaveche
- Incepator

-
-
de gabi28 » Dum Apr 08, 2012 11:44 pm
vamaveche scrie:Salut. Imi poate arata ineva un model de contract? M-ar interesa in special asupra salariului. Modelele sunt platite in functie de cat castiga, dar exista si o suma trecuta in CIM sau in contractul de colaborare. Pe langa asta ma poate lamuri cineva asupra uramatorului fapt: un minut pt utilizator costa 2 $, dar as vrea sa stiu cum se impart acesti doi dolari ? O parte ia studioul si o parte site-ul pe care activeaza modelul?
Esti virgin si vrei sa te culci cu doua femei din prima!
-
gabi28
- User Avansat

-
-
de theselby » Lun Apr 09, 2012 1:03 am
pfff... vreau sa-mi deschid spalatorie. Imi trebuie cumva contract la RAJAC/ENEL? Ah, si imi poate spune cineva de unde sa cumpar spuma/ceara si ce mai trebuie intr-o spalatorie?
Studio video-chat IASI - CHATLIVE | http://chatlive.ro Ghid MyFreeCams | http://tinyurl.com/mfc-guide Documentatie videochat | http://tinyurl.com/videochat-guides
-

theselby
- Cunoscator

-
-
de Alexiss » Lun Apr 09, 2012 1:46 am
Cand e bine sa-ti iei diploma de bacalaureat , inainte sau dupa examen ?
Acum serios . Si cu toate actele in regula ce anume ii interzici prin contract sa nu faca / profeseze ? Cumva operator calculator ? Contractele astea sunt facute sa intimideze . Daca iti construiesti studioul pe intimidare si nu pe colegialitate , ajutor acordat modelelor (care merita) , atunci mai bine te lasi de meserie .
-

Alexiss
- Administrator

-
-
de Jules » Lun Apr 09, 2012 11:02 am
ART. 7 Definiţii ale termenilor comuni (1) În înţelesul prezentului cod, cu excepţia titlului VI, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii: 1. activitate - orice activitate desfăşurată de către o persoană în scopul obţinerii de venit; 2. activitate dependentă - orice activitate desfăşurată de o persoană fizică într-o relaţie de angajare; 2.1. Orice activitate poate fi reconsiderată ca activitate dependentă dacă îndeplineşte cel puţin unul dintre următoarele criterii: a) beneficiarul de venit se află într-o relaţie de subordonare faţă de plătitorul de venit, respectiv organele de conducere ale plătitorului de venit, şi respectă condiţiile de muncă impuse de acesta, cum ar fi: atribuţiile ce îi revin şi modul de îndeplinire a acestora, locul desfăşurării activităţii, programul de lucru; b) în prestarea activităţii, beneficiarul de venit foloseşte exclusiv baza materială a plătitorului de venit, respectiv spaţii cu înzestrare corespunzătoare, echipament special de lucru sau de protecţie, unelte de muncă sau altele asemenea şi contribuie cu prestaţia fizică sau cu capacitatea intelectuală, nu şi cu capitalul propriu; c) plătitorul de venit suportă în interesul desfăşurării activităţii cheltuielile de deplasare ale beneficiarului de venit, cum ar fi indemnizaţia de delegare-detaşare în ţară şi în străinătate, precum şi alte cheltuieli de această natură; d) plătitorul de venit suportă indemnizaţia de concediu de odihnă şi indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă, în contul beneficiarului de venit. Asta e un extras din Codul fiscal. In cazul in care se indeplineste o singura conditie de la punctul 2.1, singurul contract care trebuie semnat intre parti este cel individual de munca. Si NA! intr-un studio, exista un sef in fata caruia raspund toti, trebuie respectate toate indicatiile si regulile impuse de sef/trainer/asistent manager, modelul are un program de lucru, modelul vine intr-o anumita locatie ca sa munceasca, modelul are la dispozitie spaţii cu înzestrare corespunzătoare, echipament special de lucru, unelte de muncă sau altele asemenea şi contribuie cu prestaţia fizică sau cu capacitatea intelectuală, nu şi cu capitalul propriu. Asa ca si intr-un studio singurul contract valabil este contractul individual de munca. Cu contract de comision nu se poate, pentru ca el trebuie sa fie ocazional, intamplator, etc... in cazul in care dureaza mai mult de 1-3-6 luni (parerile sunt impartite), statul te obliga sa inchei contracte de munca. Si oricum, nu se poate cu contract de comision pentru ca modelul desfasoara o activitate dependenta. Orice-ai face, nu se poate. Daca semnezi un contract de munca si in paralel unul de comision, statul te lasa pana la sfarsitl anului, cand se fac niste verificari sau Dumnezeu stie ce fac ei atunci, si daca descopera ca modelul are 2 contracte semnate la aceeasi firma, ce se declara in afara contractului de munca se considera venituri asimilate la salariu si deci trebuie declarate in contractul de munca + vreo 2-3 amenzi pt sustragerea de la plata taxelor si impozitelor. Cred ca CC ar merge mai degraba la fetele care fac de acasa... dar sa nu se deruleze pe o perioada mai lunga de timp, ca nu vrea statul. La CC toate taxele se calculeaza din suma trecuta in contract, sunt de 32.5%. Nu e ca la CIM, unde de exemplu impozitul pe profit se calculeaza din suma ramasa dupa deducerile de la stat si dupa plata contributiilor sociale, ci cei 16% se calculeaza din suma totala trecuta pe contract. Ma gandesc ca in paralel cu CIM ar merge unul de cesiune drepturi de autor(pt poze, etc), dar de asta nu m-am mai interesat. Oricum taxele cred sunt la fel ca la CC (aprox 32,5% pt model). Pentru cine e in impas, duceti-va fratilor la anaf si intrebati... daca nu vreti sa mergeti acolo, au un fel de help line, sunati fara grija la 031-403.91.60 (recomand sa sunati de mai multe ori, sa vorbiti cu mai multi operatori ca sa fie informatia cat mai completa). Mie imi place contractul de munca pt ca pot sa am acel Regulament Intern, pentru ca fetele sunt mult mai serioase si mai stabile(merge vechimea, pot sa eliberez adeverinte pt gradinita copilului de exemplu, sau pt medicul de familie, salariul mare care da bine la parinti, etc), pt ca numai asta mai conteaza la credite(un alt plus pt fetele care vor asa ceva), pt ca asa pot sa dau sanctiuni disciplinare sau, in cazul in care modelul face ceva super mega grav, pot sa desfac disciplinar contractul. Intr-adevar, multe fete pot sa plece din cauza taxelor (mi s-a intamplat), dar asta este. Decat sa dormi cu morcovu-n fund, mai bine asa. Si in legatura cu celebra clauza de exclusivitate... din cate m-am interesat eu, "1.Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. 2.Orice persoană este liberă în alegerea locului de muncă şi a profesiei, meseriei sau activităţii pe care urmează să o presteze. 3.Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea. Orice contract de muncă încheiat cu nerespectarea dispoziţiilor alin. (1)-(3) este nul de drept." (Codul Muncii). Sau cum poti sa interzici printr-un contract cuiva sa mai lucreze in videochat, cand domeniul nu exista dpdv legal in romania? Din cate am auzit eu, singura varianta care ar merge atunci cand impui cuiva prin contract sa nu lucreze o perioada de timp intr-un domeniu sau post, este sa platesti fostul angajat in acea peroada de timp. Deci chiar daca nu mai lucreaza la tine dar vrei sa pastreze secretul de serviciu, trebuie sa-i dai salariu atata timp cat consideri tu ca uita ce-a vazut la tine, sau cum s-o zice. Nu stiu cat de reala e, dar mi se pare logica. La faza cu clauza de exclusivitate, nu stiu cate fete mai pun botul, dar atata timp cat internetul e full de toate informatiile si pentru ca poti sa suni la orice institutie sa te informezi, cine ajunge sa creada clauza, isi merita soarta.
In rest, numai de bine.
-
Jules
- AWStudent

-
de vamaveche » Lun Apr 09, 2012 11:06 am
gabi28 scrie:vamaveche scrie:Salut. Imi poate arata ineva un model de contract? M-ar interesa in special asupra salariului. Modelele sunt platite in functie de cat castiga, dar exista si o suma trecuta in CIM sau in contractul de colaborare. Pe langa asta ma poate lamuri cineva asupra uramatorului fapt: un minut pt utilizator costa 2 $, dar as vrea sa stiu cum se impart acesti doi dolari ? O parte ia studioul si o parte site-ul pe care activeaza modelul?
culmea, nu :))
-
vamaveche
- Incepator

-
-
de gabi28 » Mar Apr 10, 2012 5:02 pm
vamaveche scrie:gabi28 scrie:vamaveche scrie:Salut. Imi poate arata ineva un model de contract? M-ar interesa in special asupra salariului. Modelele sunt platite in functie de cat castiga, dar exista si o suma trecuta in CIM sau in contractul de colaborare. Pe langa asta ma poate lamuri cineva asupra uramatorului fapt: un minut pt utilizator costa 2 $, dar as vrea sa stiu cum se impart acesti doi dolari ? O parte ia studioul si o parte site-ul pe care activeaza modelul?
culmea, nu :))
Sincer nu era in spirit de gluma ... o sa vezi pe parcurs de cate probleme o sa te lovesti numai de contractul ala nu o sa-ti arda, care daca nu este facut intr-un cadru legal te poti sterge cu el la dos! Succes! 
-
gabi28
- User Avansat

-
-
Înapoi la Discutii generale