Webcam models

Curs Valutar ATM

Discutii generale despre video chat . Aici este locul pentru intrebari , raspunsuri , comentarii si sfaturi legate de video chat .

Moderator: Alexiss

Curs Valutar ATM

Mesajde Michelle » Joi Mar 31, 2011 7:33 pm

Am aflat de la Alexiss dintr-un alt topic, dar care nu prea avea legatura cu ce vreau sa intreb acum, ca ATM-ul are un curs propriu de schimb valutar la cardurile in $, diferit de cel afisat de banca. Eu pana acum calculam cati bani sa scot in functie de cursul afisat de banca si ma miram de ce imi afiseaza fonduri insuficiente :lol: . Prin urmare cu cat este mai mic cursul ATM-ului fata de cel afisat de banca? Cineva mi-a zis ca pot scoate de la ghiseu la cursul afisat de banca. Este adevarat? Se pot scoate bani de la ghiseu cu cardul Payoneer? Mie mi se pare cam aiurea, fiindca operatoarele de la ghiseu in mod sigur or sa ma trimita sa scot de afara, de la bancomat ;)
Michelle
User Avansat
User Avansat

Publicitate AWStars

Re: Curs Valutar ATM

Mesajde studiolove69 » Vin Apr 01, 2011 12:49 pm

este adevarat in sensul ca poti sa scoti din banca cu cardul de la ghiseu. La Raifeisen cel putin. Ideea este ca am lasa sa scot orice suma nu ma limiteaza ca al bancomat la 3000 ron. Si din pacate nu scoti la cursul banci. Scazi si tu intre 50 si 300 ron... depinde cat ai de scos.
studiolove69
Cunoscator
Cunoscator

:)

Mesajde Michelle » Vin Apr 01, 2011 9:12 pm

Ok, deci eu azi am scos o suma in lei de la ATM-ul BR si dupa ce m-am uitat cati $ mi s-au extras din cont pt suma respectiva a rezultat ca acel ATM mi-a convertit 1 $ cu doar 2,680 lei :shock: in conditiile in care BR avea afisat un curs de 2,898 pt 1 $. Apoi am incercat sa scot o suma in $ de la ghiseu cu cardul dar cucoana acra de acolo m-a refuzat pe motiv ca banca respectiva nu e autorizata pt astfel de operatiuni.
Apoi am mai incercat la un ghiseu BRD unde am reusit. :roll: Doar ca prima data cand am incercat sa scot aproape toata suma mi-a afisat fonduri insuficiente. A doua oara am incercat sa scot cu cateva zeci de $ mai putin si am reusit. Apoi m-am intors la BR pt a-i schimba in lei deoarece avea un curs de schimb mai bun decat BRD. Cucoana respectiva care ma refuzase inainte a facut o fata lunga scuzandu-se ca vai, nu toate bancile sunt autorizate pt asa ceva. ;)
Ajunsa acasa am constatat ca BRD-ul mi-a luat comision 10 $ ca sa-mi elibereze suma de pe card in valuta. Cred ca m-a taxat si la prima operatiune esuata, deci comisionul ar fi 5 $ pt extragere direct in valuta de la ghiseu. Si chiar daca ar fi 10 $ tot e mai bine sa se scoata direct dolari de la ghiseu apoi sa se schimbe in lei la un curs mult mai avantajos decat cel de la ATM.
Michelle
User Avansat
User Avansat

Mesajde studiolove69 » Vin Apr 01, 2011 9:32 pm

stai putin. deci sa inteleg ca poti sa scoti in $ de la ghiseu BRD? asta nu stiam. I-ai spus ca e card in $ si ai resuit sa scoti? super :) ms de info. Cam ce suma ai retras de pe card de a luat un comision de 10$ ? ms mult. Poti sa imi dai PM daca nu vrei sa spui aici suma :)
studiolove69
Cunoscator
Cunoscator

Mesajde Michelle » Vin Apr 01, 2011 10:54 pm

Azi a fost prima data cand am incercat si eu sa scot direct $ de pe cardul payoneer la ghiseu, initial la BR unde n-am reusit, apoi la BRD unde am reusit din a doua incercare :lol: deci nu stiu exact daca m-a taxat si pt tanzactia nereusita cand mi-a afisat fonduri insuficiente sau doar pt cea reusita ori in functie de suma pe care am scos-o. O sa intreb data viitoare. Oricum 10 $ e nimik pe langa cat se pierde la un ATM, cu cat suma de scos e mai mare cu atat se pierde mai mult si e pacat. :smt009
Michelle
User Avansat
User Avansat

Mesajde Michelle » Vin Apr 01, 2011 11:24 pm

Ok deci am gasit pe siteul BRD niste info:
Carduri in valuta
VISA CLASSIC (USD) , VISA GOLD (USD) 1,5% + 5 USD
MASTERCARD STANDARD (EUR), MASTERCARD GOLD (EUR) 1,5% + 3 EUR

http://www.brd.ro/&files/comis-carduri.pdf
Michelle
User Avansat
User Avansat

Mesajde gogalina » Sâm Apr 02, 2011 12:40 am

buna ziua!
Am si eu o intrebare, nu e legata de ATM dar tot de bani/conturi in valuta. Eu am cont la ING in euro si mi s-a spus ca pot retrage banii care imi vin in euro doar de la sediul central, pana acum am retras banii cu cardul, dar ei sunt in lei(normal), dar eu ii vreau in euro. cei care ati retras euro de la sediul central, imi puteti spune si mie cum se desfasoara lucrurile? Trebuie sa completati o hartie banuiesc, in ea scrie de la cine ati primit banii sau va cere sa justificati suma in euro pe acre vreti sa o retrageti? Am preferat sa nu ma duc la sediul central pentru ca sunt mai in siguranta cand retrag banii de pe card, dar m-am saturat sa-i tot schimb iarasi in euro, si asta de frica sa nu ma ia aia la intrebari de unde am banii , de ce vreau sa-i scot etc.(LOL). De aceea vreau sa stiu si experienta voastra.
Va multumesc.
gogalina
User Avansat
User Avansat

Mesajde video » Sâm Apr 02, 2011 12:48 am

Un sfat gratuit! trageti $$$ doar din ATM-uri si nu la ghiseu unde va trebui sa completati un formular cu datele voastre personale!
video
Incepator
Incepator

Mesajde Moscraciun » Sâm Apr 02, 2011 10:55 am

Michelle,in legatura cu intrebarea ta.Am trimis un mail intr-o zi la payoneer sai intreb ce comisioane exista si ce curs:
Hello.I would like to know what are the exact fees that are taken from my account from the moment that it is loaded with money to the moment that the atm give's me the maximum amount of money.I wish to know how many deifferent fees are retained from my money and what are those.Are there fees retained by the atm also ,or is the payoner withdrawl fee the only one that is retained from x amount of money that i want to get from the atm.I would also like to know who's bank is the currency rate taken.Meaning that if i want to know how much money i will get from my account,with what currency rate do i transform dollars in romanian lei for example.Where do i see the rate i'm transforming by?

Mi-au raspuns :
thank you for contacting us.

The fees being deducted are as follows:

Cash Withdrawal - outside U.S. - $2.75

Currency Conversion Fee - 3.00%

Please note that when using an ATM to withdraw cash, additional charges may be imposed by the operator of the ATM.

Please note also that currency conversion fees and cross border fees are charged by all banks, and the fees charged with Payoneer cards are among the lowest in the market.

Currency conversion rates are being decided by Mastercard, and are updated on hourly basis.

Please feel free to contact us if you have any additional questions.

Sincerely,

Mike

Payoneer Customer Support

Am verificat cand am mai scos bani cursul mastercared care e foarte dezavantajos ptr leu(mai varza ca ala bnr) iar eu dela bancomat scoteam cu un curs mai bun.Deci ultima supozitie cu cursul impus de mastercard nu am reusit sa o verific.La banca transilvania cand am fost la sediu central sa intreb ce comisioane mai sunt ptr cardul payoneer ;mi-a zis o cucoana de acolo ca nu au asa ceva si cum ca acel comosion luat ptr retragere de bani de catre payoneer se imparte intre ei si celelalte institutii participante,inclusiv banca al carui atm folosesti.Nici aceasta supozitie nu a fost corecta deoarece io cand scoteam de la BT bani nu puteam sa scot mai mult de 100 de lei si ma taxa cu 5lei/100lei scosi+ca orice tranzactie nereusita ma costa.Am mai probat cu BRD,BCR,Carpatica+verificat cursuri la cele din urma,Piraeus bank si Emporiki.
Din ce am gasit eu,cel mai avantajos la banca romaneasca mi-a fost.Am scos si 1100 de dolari o data direct de la bancomat,mi-a luat comision mai mic decat cel cu 5/100 deoarece mai imi ramasesera bani in cont dupa ce am verificat payoneerul si au si cursul cel mai bun de la noi. Acuma nush de ce tie ti-a convertit cu un curs asa de slab dolarul,dar na...asa am patit eu.

@Gogolina,eu nu am cont la ING dar si eu folosesc un site cu transfer bancar in euro(mai exact xlove),doar ca la banca transilvania.BAnii ii scot direct in euro dintr-un cont facut in euro fiindca banca doar scotea banii si nu mai plateam taxa de conversie+cursul bancii respective.Ma duc la ghiseu,nici nu-i nevoie sa completez vre-un formular,ma duc cu buletinul,si omu imi da banii,dar eu nu am scos nici o data mai mult de 200 para per extragere,asa ca la sume de mii de euro nu stiu ce se mai intampla.Si bani se pot scoate si cu o foita completata unde poti sa scrii tu ce sunt...cadou,donatie,mana cereasca,etc ;dar nu te ia nimeni la intrebari despre banii aia.Sper sa fi putut ajuta vre-un pic.
Moscraciun
User Avansat
User Avansat

Mesajde Michelle » Sâm Apr 02, 2011 3:27 pm

@Gogolina cand imi trimite bani XLove in contul meu apare: incasare de la AC WEBCONNECTING B.V. deci se vede oricum cine trimite dar nu inteleg de ce sa te ia la intrebari. Ce-i intereseaza pe ei? Acolo e o banca nu e fiscul, pe ei ar trebui sa-i intereseze doar sa-si scoata profit din comisioane, nu sa-si streseze clientii.

@Moscraciun de Currency Conversion Fee - 3.00% la ATM nici nu stiam, aveam cunostiinta doar de Cash Withdrawal - outside U.S. - $2.75. Acum nici nu ma mai mir de ce imi dadea fonduri insuficiente aproape de fiecare data, cu toate ca mai lasam 10-15 $ pe card :roll:
Daca scoti direct $ de la ghiseul BRD sau alte banci care accepta (BR nu accepta ca apoi nu mai poate sa te arda la buzunar la ATM) nu mai platesti 3.00% Currency Conversion Fee, platesti doar Cash Withdrawal - outside U.S. - $2.75 si comisionul bancii 5 $ + 1.5 % din suma pe care o scotzi - apoi poti sa-i schimbi in Lei la banca care are cursul cel mai bun fara comision. Majoritatea bancilor nu percep comision de schimb valutar.
Michelle
User Avansat
User Avansat

Mesajde Moscraciun » Sâm Apr 02, 2011 5:38 pm

Nici la Transilvania nu merge sa scoti direct de la birou cu cardul Tin minte ca am fost sa intreb asta special gandindu-ma la varianta care ai spus-o tu si mi-a spus domnisoara de la ghiseu ca nu are cum sa-mi scoata banii de pe card fiindca nu am cardul la banca lor ,si cica numai cu bancomatul pot lucra ca sunt conventii mastercard si nu au treaba cu banca respectiva.D'aia am si exclus din start posibilitatea ta.Voi verifica faza cu brd-ul desi eu nu-i suport ca au niste comisioane cam mari.Iar la faza cu cursul valutar inca nu stiu ce sa spun...
Moscraciun
User Avansat
User Avansat

Mesajde gogalina » Sâm Apr 02, 2011 6:21 pm

eu ma gandeam in varianta in care ma duc la ghiseu si vreau sa scot 4000 euro odata, sa nu ma ia la intrebari. Totusi o limita de bani pe care ii poti scoate pe cred ca tre sa fie.
Va multumesc pentru raspunsuri :smt002
gogalina
User Avansat
User Avansat

Mesajde studiolove69 » Sâm Apr 02, 2011 9:58 pm

10000 euro este limita pana la care scoti fara sa fie nevoie de procedura de anuntare a institutiilor abilitate pt spararea banilor.
studiolove69
Cunoscator
Cunoscator

Mesajde ANiMaL_X » Dum Apr 03, 2011 11:41 am

As avea si eu cateva nelamuriri, daca e cineva care vrea sa ma lumineze ar fi perfect.

Am scos vineri de la un bancomat BRD 4000 ron iar in contul payoneer aparea ca as fi retras 1416 $(including fees). NU stiu cat ar putea sa insemne acele comisoane(maxim 4-6$) dar daca faci un calcul ar veni un curs valutar de 2.81 - 2.82 in realitate cursul BNR fiind de 2.92 iar cursul bancii de 2.85-2.86(foarte mic la BRD)
Din cate stiu eu limita de retragere a cardului payoneer e de 2500$/zi.
Este posibil sa scoti de la ghiseu - POS - direct in dolari? Si daca aceasta posibilitate exista cum poti sa scoti mai mult de 2500$/zi daca cardul payoneer e limitat la aceasta suma maxima?
ANiMaL_X
Incepator
Incepator

Mesajde blooangel » Lun Apr 04, 2011 12:42 pm

Buna

am mers si eu din banca in banca si-am intrebat daca pot scoate bani de la ghiseu, am fost la : BCR, Banca Transilvania, Piraeus, alpha,CEC,Tiriac si nu mai stiu :D intr-un final ajung la RIB(Romanian International bank) despre care n-am auzit prea multe, nici aici n-am putut scoate de la ghiseu,insa de la boncomat am scos fara sa bag cardul in bancomat de N ori, mi-a luat un comision de 3$. Eu zic ca-i ok :P

Bfata la $$$
Nu trebuie sa traiesti vesnic...trebuie doar sa traiesti
blooangel
Cunoscator
Cunoscator

Următorul

Înapoi la Discutii generale