Discutii generale despre video chat . Aici este locul pentru intrebari , raspunsuri , comentarii si sfaturi legate de video chat .
Moderator: Alexiss
de slim » Sâm Dec 11, 2010 1:05 pm
Salut, din ce tara scoateti banii din Payoneer pentru a evita fiscalitatea ? As prefera sa gasesc un ATM care sa imi dea banii direct in USD, sugestii ? 
-
slim
- User Avansat

-
-
-

Publicitate AWStars
-
de ionut_ro » Sâm Dec 11, 2010 2:09 pm
Payoneer in sine inseamna evitarea fiscalitatii in Romania. Nici o institutie a statului roman nu poate controla banii intrati in Payoneer. Banca "mama" a celor de la Payoneer e Choice Bank Limited - care e in alt stat decat Romania. Nu mai stiu exact, dar din cate retin nu ar exista bancomate care sa iti dea $. Bancomatele de obicei, in orice tara mergi, iti dau banii in valuta curenta a statului respectiv. PS: Toata lumea scoate banii in Romania din Payoneer, nu cred ca se duc ei in alte tari. Important e sa gasesti o banca care are un curs valutar de schimb bun in ziua in care scoti banii. Bafta acolo!!! 
Have fun - Be safe
-

ionut_ro
- Profesionist

-
-
de onutza » Sâm Dec 11, 2010 7:57 pm
eu una nu cred k cu payoneer eviti fiscalitatea de fapt cu nici un card .....in primul rand gandeste-te k chiar daca banca nu este in romania...dar tu scoti banii din romania prin bancomatul unei banci....crezi k in bancomat n u raman niste date???precum numele nr card si suma extrasa???
-
onutza
- AWStudent

-
de Andyit » Sâm Dec 11, 2010 8:03 pm
Ce va tot...atata,ni intreaba nimeni nimic daca scoateti pana in 6000/8000$ pe luna,banka e la mama dracului peste ocean,contul e facut acolo pe numele vostru,banii ii scoateti tot in $ dar convertiti in moneda tarii unde va aflati,sunteti in Ro scoateti roni sunteti pe undeva in UE scoateti Euroi s.a.m.d nu aveti nici o treaba cu fiscalitatea ro mai ales daca sunteti modele independente,si daca totusi vreti sa scoateti de afara mergeti la unguri la bulgari sau cel mai comod stati la pc acasa faceti cumparaturi de pe ebay si mizilicul ca va ramane in cont il scoateti de la ATM/ul de la colt...
Cand ingnori ceea ce se intampla in jurul tau risti sa ramai singur,dar uneori ignoranta te poate salva de multe neplaceri!
-

Andyit
- Cunoscator

-
-
de slim » Sâm Dec 11, 2010 11:44 pm
Stiu pe cineva care scoate banii direct in USD ... dar nu din ro .. Bulgaria, Ungaria nu stiu sigur si nici nu vrea sa imi spuna, daca stie cineva vreo metoda de a scoate banii direct in USD din Payoneer, practic asta ar fi intrebarea, Multumesc !
-
slim
- User Avansat

-
-
de slim » Dum Dec 12, 2010 4:21 am
Sunt de aceeasi parere cu tine... de aceea am si postat ... na, poate totusi nu minte omu si sunt eu neinformat, acum vin cu o alta intrebare, de ce pleaca la 2 saptamani din tara sa scoata banii si dc nu foloseste Payoneer ? Doar de dragul de a se plimba si de-a plati modelele in USD ? Trebuie sa existe o explicatie logica... Am uitat sa mentionez ca are studio de vreo 5 ani :|
-
slim
- User Avansat

-
-
de slim » Dum Dec 12, 2010 4:29 am
Si apropo Ionut, iti dai seama ca stim cu totii faptul ca nu avem cont in Romania si ca Payoneer nu are treaba cu Ro, scire si pe plicuri cand primesti cardul New York... Iar cu evitatul fiscalitatii, te asigur ca atunci cand te duci la BRD sa scoti din ATM, se listeaza numele tau si sumele care le scoti, e normal sa nu ai probleme dar nu exclude ca peste 1 an 2 sa iti bata fiscu la poarta sa te intrebe de provenienta banilor :) stii bine ca statul se straduieste sa nu treaca cu vederea nici un venit pe teritotriul tarii... Plus de asta din videochat se scot bani frumosi si sunt sigur ca nu mai e mult pana se vor sesiza autoritatile, e deajuns 1 reportaj la PROTV si statul osa vrea si el o particica din ce castigam noi, nu vreau sa stau pe ghimpi atunci sa gasesc o alta solutie de-a incasa banii. Iti respect rankul de cunoscator si nr de posturi dar te asigur ca nu esti suficient de informat...
-
slim
- User Avansat

-
-
de ionut_ro » Dum Dec 12, 2010 12:13 pm
hai sa ne amintim pe epassporte... cati dintre cei din Romania s-au trezit cu fiscul la usa ca si-au scos banii pe la diferite bancomate in tara noastra. si crede-ma cand iti zic ca sunt oameni printre noi care scoteau peste 10.000$ la luna lejer. acelasi lucru e si cu payoneer. nu va bate fiscul la usa... Bafta acolo!!! 
Have fun - Be safe
-

ionut_ro
- Profesionist

-
-
de Andyit » Dum Dec 12, 2010 12:37 pm
slim scrie:Sunt de aceeasi parere cu tine... de aceea am si postat ... na, poate totusi nu minte omu si sunt eu neinformat, acum vin cu o alta intrebare, de ce pleaca la 2 saptamani din tara sa scoata banii si dc nu foloseste Payoneer ? Doar de dragul de a se plimba si de-a plati modelele in USD ? Trebuie sa existe o explicatie logica... Am uitat sa mentionez ca are studio de vreo 5 ani :|
Pai daca are studio.......am mentionat mai sus,pana in 5000/8000$/luna nu te intreaba nimeni peste....asa ca mai sigur scoti din afara,asta daca ai studio si manevrezi sume mari de bani...daca esti pe cont propiu stai linistit,nu se uita nimeni la 500/1500$/luna care ii scoti tu.
Cand ingnori ceea ce se intampla in jurul tau risti sa ramai singur,dar uneori ignoranta te poate salva de multe neplaceri!
-

Andyit
- Cunoscator

-
-
de floricel023 » Sâm Mar 24, 2012 10:59 pm
Vorbind pe aceasta tema cu un avocat si cautand si pe net anumite informatii am primit urmatoarele sfaturi ( repet din partea unui avocat)
1. Dvs. vindeti ( faceti anumite servicii online) si incasati banii pentru ceea ce vindeti, dar in alta tara , deci nu trebuie sa fiti inregistrat in Romania, aici fiind o simpla persoana fizica, care isi utilizeaza doar banii castigati pe teritoriul tarii unde siteul respectiv are sediul , la fel cum ati face si daca ati merge in Franta si ati ridica bani de pe card sa va cumparati un parfum, sau sa locuiti acolo, iar banii ar fi fost castigati in Romania si depusi in banca de catre angajator.
2. Deoarece siteurile pe care lucrati au sediul in alta tara , si in contractul cu aceste siteuri se mentioneaza in mod expres ca sunt aplicabile numai legile din tara respectiva si nu cele internationale, atunci veniturile dvs. sunt considerate a fi obtinute pe teritoriul tarii respective . La fel si in privinta banilor, cardul dvs. fiind emis de o banca din tara respectiva , se presupune ca v-au fost achitati si dvs. ii incasati pe teritoriul tarii respective .
3. Daca vreti sa va achitati "din mana" contributia la asigurari de sanatate si la un fond de pensii privat, sau chiar la stat, puteti sa o faceti, nefiind insa obligata sa achitati nici un impozit pe venit, acesta fiind obtinut pe teritoriul altui stat, si fiind supus legilor acelui stat in privinta impozitelor si taxelor. Deoarece obtineti veniturile din alta tara , puteti sa optati daca vreti sa achitati aceste contributii in tara respectiva , pentru a beneficia de sistemul lor de asigurari sociale, dar, in acest caz, va trebui sa contactati o firma de avocatura sau de contabilitate din tara respectiva pentru ca sa va lamureasca, si sa se ocupe cu acest lucru.
-
floricel023
- AWStudent

-
Înapoi la Discutii generale