Multimedia , desktop software , antivirus , tools , software pentru activitatea de video chat , discutii si probleme de ordin tehnic
Moderator: Alexiss
de ella » Sâm Sep 04, 2010 1:56 am
Buna, m-am decis sa cer ajutor aici, voua, pentru ca am epuizat toate alternativele prin magazine si din pacate nimeni nu stie nimic. Am o camera Sony EVI D-100, noua, care de fapt in site-ul producatorului este lansata ca si o camera de supraveghere. O conectez prin Tv-Tuner WinFast PalmTop si totul sa zicem ca este ok. Insa pe cat este de clara imaginea, pe atat de prost se vad culorile. Rosul este grena, albul este gri, portocaliul - gri si asa mai departe. Mentionez faptul ca am un laptop HD, cu care am mai folosit 3 modele de la Logitech (QuickCam Orbit AF, C905, HD Pro Webcam C910) care se vad impecabil, culorile sunt atat de reale, totul este mai mult decat ok. Am spus asta, doar pentru a sublinia faptul ca laptopul nu are o problema, ma refer la redarea culorilor si nu mai vreau sa lucrez cu o camera web tocmai din cauza faptului ca nu au telecomanda si este destul de greoi procesul acela de zoom in din softul camerei web. In setarile de la tuner, din pacate singurele optiuni de reglare care merg, sunt luminozitatea si contrastul. Nuanta, saturatia, claritatea si intensitatea luminii sunt acolo, dar sunt inghetate si nu pot misca butoanele. :) Suna ciudat, dar incerc sa explic cat mai bine pas cu pas. Am optat pentru aceasta camera Sony Evi, tocmai din acest considerent, pentru ca este o camera cu telecomanda, pan-tilt, insa nu o pot folosi. Sigur, ea este ok, nu ma intelegeti gresit, dar nu pot intra online cu o imagine clara dar aproape alb negru. Imaginea, cel putin in opinia mea, conteaza foarte mult. Daca ma poate ajuta cineva, macar cu un sfat, merita sa incerc sa mai caut placi de captura si tv-tunere de unde pot regla toate acele optiuni ( luminozitate, contrast, nuanta, saturatie, claritate, intensitatea luminii) sau aceasta camera nu suporta toate aceastea? Daca nu, am cautat pe net si am vazut ca Sony HDR UX9E, este ok, are telecomanda, aveti ceva info despre camera? O foloseste cineva? Sau o alta camera video cu telecomanda, care intr-adevar sa redea culori frumoase si aprinse, sigur, conectata printr-un tuner (al meu este mai vechi) ca sa pot avea acces la ajustarea culorilor, luminozitatii etc. Eu sunt din Bucuresti, daca cineva ma poate ajuta, va rog frumos sa nu ezitati sa ma contactati. Va multumesc frumos, Ella
-
ella
- Incepator

-
-
-

Publicitate AWStars
-
de Utilizator sters » Dum Sep 05, 2010 12:03 am
Uite aici!In afara de ce ti-am zis pe pm,de asa ceva mai ai nevoie....cel putin Succes!
-

Utilizator sters
- Instructor

-
-
de ella » Dum Sep 05, 2010 5:09 pm
merci mult Adi, dar este aproape identic cu ce am eu. Iar ce am eu, nu este ok pentru setari. O recunoaste tunerul, totul este ok, o misc, ii dau zoom, dar nu o pot seta la culori. Chiar nu foloseste nimeni camera aceasta printr-un tv-tuner extern si a facut-o sa se vada bine? Am citit multe intrebari despre Sony Evi D100, dar nu imi este greu sa cred ca cineva o foloseste asa, in starea ei bruta, daca ma pot exprima asa, avand in vedere doar faptul ca fiind o camera buna, claritatea ei este exceptionala.
-
ella
- Incepator

-
-
de Utilizator sters » Dum Sep 05, 2010 11:18 pm
ella scrie:merci mult Adi, dar este aproape identic cu ce am eu. Iar ce am eu, nu este ok pentru setari. O recunoaste tunerul, totul este ok, o misc, ii dau zoom, dar nu o pot seta la culori. Chiar nu foloseste nimeni camera aceasta printr-un tv-tuner extern si a facut-o sa se vada bine? Am citit multe intrebari despre Sony Evi D100, dar nu imi este greu sa cred ca cineva o foloseste asa, in starea ei bruta, daca ma pot exprima asa, avand in vedere doar faptul ca fiind o camera buna, claritatea ei este exceptionala.
Nu te uita la design-ul lui...nu conteaza carcasa,conteaza ce contine si mai ales soft-ul Daca nu esti convinsa,mergi undeva unde ai poti face proba pe anumite tv-tunere... Succes acolo!
-

Utilizator sters
- Instructor

-
-
de studiolove69 » Lun Sep 06, 2010 11:02 am
Eu folosesc sony evy D100 si sunt foarte multumit de ea. O folosesc in starea ei bruta si nu mia fac alte setari la ea. Eu o folosesc cu tv-tuner intern.. nu stiu daca influenteaza asta cu ceva desi ar trebui sa fie acelasi principiu nu? Ia si tu de la leadteck ar trebui sa fie ok. Am avut si cablu de conectarea la ea ca sa pot intra in setarile camerei dar niciodata nu reuseam sa fac sa memoreze acele setari. Daca presetam pozitionarea camerei si setam luminozitate cand dadeam home sau pe alta presetare a pozitiei mi se reseta luminozitatea. Am pus mai multe becuri in camera si e ok :) nu mai am nevoie.
-

studiolove69
- Cunoscator

-
-
de Utilizator sters » Lun Sep 06, 2010 12:36 pm
Tv-tuner-ul intern e mult mai bun decat cel extern Bafta acolo!
-

Utilizator sters
- Instructor

-
-
de ella » Mar Sep 14, 2010 11:20 pm
Va multumesc pentru raspunsuri si imi cer scuze ca nu am mai intrat aici pe site. Da, am sa caut eu tuner extern bun, nu stiu deocamdata ce model, pentru ca parerile sunt impartite si care din pacate este destul de greu de gasit pe piata. Toate site-urile online arata ca sunt existente in stoc, dar de fapt nu sunt. Iar in magazine, nu stiu daca pot da numele aici, nu le au pe stoc pentru ca nu sunt foarte cautate. Sunt dezamagita, dar asta este. Da, tunerul intern, banuiesc, de fapt sunt aproape sigura ca influenteaza imaginea si setarile camerei. Va multumesc inca o data pentru sfaturi. Ella
-
ella
- Incepator

-
-
de Under10 » Mar Sep 14, 2010 11:32 pm
Salut, Incearca acest tv-tuner care sigur il mai gasesti pe piata > http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/ove ... nameid=153 Dar intai de toate mai umbla la setarile ptr camera poate este o problema acolo si nu ai depistato tu ... Intri in splitcam si vezi ca ai mai multe setari acolo ptr pal , ntsc etc ...incearca si tu pe toate ... Camera sony evi d100 este foarte buna si cu o lumina acceptabila (1 bec cu lumina alba de putere mare) ar trebui sa se vada perfect ... Daca te mai pot ajuta mai intreaba aici ... Bafta
-

Under10
- Profesionist

-
de Razvanell » Joi Dec 02, 2010 12:57 am
seteaza si tu din splitcam culoriile
-
Razvanell
- AWStudent

-
-
de Ela24 » Mar Ian 18, 2011 1:48 pm
Buna la toata lumea. Am o camera sony evi d100 si imi face probleme, in modul ca nu se vede bine cand transmite> am incercat diferite programe de splitcam si imi face linii pe imagine cand se misca cineva in cadru. e conectata la pc printr-o placa easycap, am instalat si reinstalat drivere si programe si nu reusesc sa o fac sa se vada bine.
Pls help.
-
Ela24
- Incepator

-
-
de camere-videochat.ro » Vin Ian 28, 2011 9:19 pm
............am instalat si reinstalat drivere si programe si nu reusesc sa o fac sa se vada bine.in cazul in care folosesti un cablu RCA iti recomand sa il schimbi cu unul S-Video.Este posibil ca contactul prin RCA sa fie foarte slab iar la cel mai mic "zgomot" acesta sa se miste. Din propria experienta pot spune ca aceste linii de obicei apar de la cablul RCA. In cazul in care face aceiasi problema cu cablul S-Video ar trebuii sa schimbi placa de captura  , eventual cu una mai buna. multa bafta.
-

camere-videochat.ro
- AWStudent

-
-
de cameravideochat_com » Vin Ian 28, 2011 10:01 pm
hallo, to understand the problem the first step is to control the video output . you can put the video out of the camera to a tv and control the video. the sony evi d100 usually do not have problems sometimes you can focus problems after the camera worked more than 1 day no-stop. anoter time is use a very professional placa de captura lke OSPREY . this placa de captura is native LIVE-STREAMING but you can not use the item in laptop, only tower computer.also ese all the time the s-video cable . for more info please contact me on yahoo mess --------> doviliodg ciao danilo www.cameravideochat.com
-
cameravideochat_com
- AWStudent

-
-
de shobeck » Mie Iun 22, 2011 3:39 am
Buna seara! am si eu o camera sony evi D30 si am o problema cu ea. Ca placa de captura am un EasyCap si problema mea cu ea e ca imi turteste imaginea. pe camera arat de parca as avea fata rotunda si jur ca e extrem de lunguiata de fapt :( a avut careva aceiasi problema si ma poate ajuta? folosesc SplitCam pe Windows XP. O fi asta vreo problema?...
-
shobeck
- User activ

-
-
de gogalina » Vin Dec 23, 2011 3:06 pm
coucou! folosesc sony evi d 100 si easy cap, a aparut o problema...in momentul cand ma misc repede apar ca nsite linii....aveti vreo idee de la ce poate fi? camera?conexiune? flux manager? E prima oara acnd mi-a aparut.
-
gogalina
- User Avansat

-
de theselby » Vin Dec 23, 2011 7:41 pm
salut, daca liniile sunt cumva "diagonale", vezi daca ai optiuni de de-interlace si bifeaza-le (asta o faci fie din splitter, fie din setarile placii de captura)
Studio video-chat IASI - CHATLIVE | http://chatlive.ro Ghid MyFreeCams | http://tinyurl.com/mfc-guide Documentatie videochat | http://tinyurl.com/videochat-guides
-

theselby
- User Avansat

-
-
Înapoi la Software & Tools