Webcam models

Protectia voastra pe internet

Discutii generale despre video chat . Aici este locul pentru intrebari , raspunsuri , comentarii si sfaturi legate de video chat .

Moderator: Alexiss

Protectia voastra pe internet

Mesajde Alexiss » Joi Noi 04, 2010 4:47 pm

Exista pe internet o serie de persoane al caror ocupatie principala este de a "agata" parole , adrese de email si diverse alte informatii private pe care apoi le pot folosi in diverse scopuri .

In aceasta idee m-am gandit sa initiez acest topic pentru a discuta , a gasi solutii si a va face sa constientizati de riscurile la care va supuneti atunci cand faceti un lucru sau altul .

Rugamintea mea pentru acest topic , fiind unul extrem de important , este sa va abtineti de la mistouri si alte lucruri . E o chestiune importanta , va rog sa participati cu discutii constructive .

Deci , ideea topicului e urmatoarea :
Cum putem sa ne protejam informatiile ?

1. Una dintre cele mai raspandite metode de scam in acest moment este cookie grabber .
Cu alte cuvinte , atunci cand va logati pe un site si va salvati parola in browser pentru ca data viitoare sa nu mai fie necesar sa o introduceti , browserul dumneavoastra primeste un cookie cu username si parola folosite de voi (e un pic mai complex , dar las lucrurile explicate simplu sa poata fie intelese de toata lumea) . La un moment X , un webmaster rau intentionat al carui site il vizitati , poate sa acceseze anumite cookie (in functie de cum isi configureaza sistemul de scam) si poate astfel sa afle username si parola pe care o folositi .

Eu am patit acest lucru cu AWEmpire si ePassporte in noembrie 2009 , si au fost nevoie de investigatii , verificari , modificari de cont , schimbare card , etc.

Astfel sfatul numarul 1 este urmatorul : NU VA MAI SALVATI PAROLELE IN BROWSER !

2. Folositi parole diferite .
Nu folositi aceiasi parola pe fiecare site pe care va inregistrati . Daca nu este posibil sa generati cate o parola pentru fiecare site pe care sunteti inregistrati (fie ca e vorba de chat , hi5-uri sau mai stiu eu ce alte site-uri) macar ganditi-va la 3-4 parole pe care sa le folositi in functie de site-urile pe care va inregistrati . Pentru email o parola , pentru site-urile de chat o alta parola , pentru diverse comunitati (forumuri , Hi5, comunitati diverse dar cat de cat cunoscute) o alta parola , iar pentru site-urile sa le zicem suspecte , o alta parola .

Sunt foarte cunoscute cazurile in care te inscrii pe site-ul X cu email si parola , iar webmasterul de acolo va incerca sa-ti acceseze adresa de email folosind parola cu care te-ai inregistrat acolo la el pe site . Daca parola folosita este aceiasi atunci te-ai ars !

3. Trebuie sa constientizati ca in primul si in primul rand protectia informatiilor ce au un caracter personal pleaca de la voi . Pot sa foloseasca ei 1000 de metode ... daca sunteti foarte atenti ce downloadati , ce site-uri vizitati , cum va utilizati browserele (salvarea parolelor) , cum va gestionati parolele , etc. va scutiti singuri de eventuale probleme pe care le puteti intampina .

4. Nu ganditi niciodata umanul "nu mi se poate intampla mie" pentru ca exact tie ti se va intampla .
Alexiss
Administrator
Administrator

Publicitate AWStars

Re: Protectia voastra pe internet

Mesajde ionut_ro » Joi Noi 04, 2010 5:50 pm

Multi ajung sa aiba parolele "sparte" dupa ce incearca la randul sa sparga o parola. Sunt zeci de forumuri unde unii abereaza indeajuns despre subiectul "cum sparg parola unui prieten".
Asadar feriti-va de "instructiunile" binevoitorilor de pe diverse forumuri care va invata cum sa spargeti parole... prin explicatiile lor ajungeti sa va treziti dimineata ca parolele voastre au fost schimbate si nicidecum ca ati spart voi vreuna.

O alta modalitate ar fi keylogger-ul. Se gaseste sub diverse forme. De obicei o aplicatie mica pe care voi o instalati in pc. Aveti grija ce fisiere primiti si in primul rand de la cine. Nu instalati orice daca nu sunteti siguri ca acea aplicatie nu va incerca sa acceseze anumite fisiere din pc-ul vostru.

Subiectul e mare, modalitati sa va pierdeti parolele sunt sute.
Have fun - Be safe
ionut_ro
Profesionist
Profesionist

Mesajde Jason » Vin Noi 05, 2010 2:27 am

Uite am postat un tutorial pentru FIREFOX CLICK AICI
Jason
AWStudent
AWStudent

Mesajde Andyit » Sâm Noi 06, 2010 8:29 pm

In afara de cele spuse de @Alexiss trebuie mentionat ca NU trebuie folosit remote pentru a intra in pc de la distanta! daca aveti internet de la orice provider cereti-le sa va ofere posibilitatea de a va schimba parola default in una personala,la pc,debifati remote din:
my computer clik dreapta-propietati-remote si debifati absolut orice vedeti in acea fereastra,fiti vigilenti si va veti feri de multe neplaceri,folositi un hard extern in care sa va tineti tot ceea ce este PERSONAL inclusiv fotografiile/filmele ele fiind deseori utilizate in scopuri de santaj!
Cand ingnori ceea ce se intampla in jurul tau risti sa ramai singur,dar uneori ignoranta te poate salva de multe neplaceri!
Andyit
Cunoscator
Cunoscator

Înapoi la Discutii generale