Webcam models

Webcam sau Camera Video

Multimedia , desktop software , antivirus , tools , software pentru activitatea de video chat , discutii si probleme de ordin tehnic

Moderator: Alexiss

Webcam sau Camera Video

Mesajde Flo_55 » Sâm Oct 29, 2011 10:56 pm

Buna seara!

Stiu ca acest subiect a fost intens discutat, parerile fiind imartite, am citit cam tot ce am gasit pe acest forum, dar tot nu am gasit scris negru pe alb un raspuns la dilema mea.
Am un studio mic de videochat cu 10 calculatoare, configuratii decente zic eu(Intel Core2Duo la 3.2Ghz, 4GB RAM) care se misca destul de bine. Netul e perfect, nu se blocheaza niciodata, totul perfect pana aici.
Fiind nou in domeniu, m-am luat si eu dupa cei cu experienta evident si dupa cateva nopti petrecute pe forumuri m-am decis sa folosesc camere video(Sony, Panasonic, Samsung) + placa de captura externa Leadtek VC100U(fiind printre cele mai scumpe placi de captura externe). Evident ca aveam probleme constant. Se bloca Splitcam-ul, se bloca calculatorul, se misca in reluare din cand in cand.....
Am renuntat la ele si am cumparat TV-Tunere interne Leadtek DTV2000 H Plus(crezand ca problema este de la USB). Nu se mai bloca, mergeau perfect calculatoarele, dar calitatea imaginii era mult mai proasta decat cu placile de captura.
Asa ca m-am decis sa incerc mai multe modele de placi de captura externe, EasyCap fiind singura cu care totul functioneaza totul perfect iar calitatea imaginii este aceptabila.
Zilele astea am testat un Logitech PRO 9000 si am ramas socat. Pe langa faptul ca se baga direct in USB, costa infinit mai putin ca o camera video+Tuner+trepied, calculatorul merge impecabil, se vede muuuuult mai bine decat combinatia pe care o am acum(camera+placa de captura). Are rezolutie mult mai mare, are zoom, are un fel de functie pan-tilt, culorile se vad vii, se vede totul natural....

Pe display-ul camerei video imaginea se vede superb, e de o calitate net superioara decat cea oferita de Logitech PRO9000, dar din cauza placii de captura/TvTunerului ajunge ca pe Splitcam sa aiba o calitate foarte proasta.
Nu am vazut inca un SonyEvi, din ce am citit pe forum am auzit ca se vede impeacbil, dar am inteles ca se leaga la PC tot printr-o placa de captura.

Si acum am ajuns sa imi pun intrebarea:
Care este combinatia ideala (calitate/pret) pentru VideoChat?????
Am intrat pe Jasmin, si la unele modele se vede absolut impecabil, deci exista o solutie, dar eu nu am gasit-o pana acum, si sper sa ma ajutati voi sa o gasesc ca pur si simplu nu stiu ce combinatie sa mai incerc.

Daca ati ajuns pana aici, vreau sa va multumesc pentru rabdare.
Va doresc spor la bani si o seara placuta tuturor!
Flo_55
Incepator
Incepator

Publicitate AWStars

Subscriu

Mesajde palloncino » Mar Noi 01, 2011 11:39 pm

Buna seara.

Subscriu in totalitate la postul de mai sus, avand aceasi nedumerire. Am incercat toate metodele de mai sus si rezultatele au fost in mare parte la fel.

Deci!

1. este ok folosirea web-ului Logitech PRO9000 in detrimentul unei investitii camera+tuner?
2. care este modelul exact (cel mai bun) de la Logitech: QuickCam Pro 9000 sau Pro 9000 ? intreb asta pentru ca pe site-urile care le comercializeaza ca poza majoritatea le incurca.
3. este vreo diferenta clara de calitate in utilizarea Logitech C910 fata de Logitech Pro 9000? Aici va rog sa raspunda doar cei care le-au folosit pe ambele si pot face o comparatie obiectiva. Nu am nevoie de comparatii reiesite doar din datele tehnice ale celor doua (si eu pot sa citesc caracteristicile ;) )

Va multumesc si va rog sa nu dati dor link catre posturile asemanatoare. Si eu stiu sa dau search pe site, dar vorba colegului de mai sus: Nu am gasit nimic negru pe alb referitor la "dilema" mea.

O seara buna!
palloncino
Incepator
Incepator

Re: Webcam sau Camera Video

Mesajde studiovideochatvid » Mie Noi 02, 2011 7:22 pm

Asta folosim in detrimentul camerelor video :
Camera Web Logitech C910 HD
Imagine

http://www.pcgarage.ro/camere-web/logitech/c910-hd/

Testat cu , camere video si cu acest webcam , diferente clare din punctul de vedere al membrului nu sunt! asadar folosim acest tip de webcam de care suntem extrem de multumiti.
studiovideochatvid
Cunoscator
Cunoscator

Mesajde FrozenHearted » Joi Noi 03, 2011 2:32 am

Am si eu aceeasi camera web, Logitech C910. Pe site`uri, intra clienti si spun ca ma vad prost, uneori in ceata, pixelat, etc. Folosesc Adobe FMLE si super webcam. Am ultimele updateuri facute la soft. Care ar fi problema?
FrozenHearted
User activ
User activ

Mesajde studiovideochatvid » Joi Noi 03, 2011 3:09 am

Clar split-ul , foloseste webcam splitter de la verysoft:

Imagine

Costa doar :
for $39.95

http://very-soft.com/product/webcamsplitterpro
studiovideochatvid
Cunoscator
Cunoscator

Re: Subscriu

Mesajde palloncino » Joi Noi 03, 2011 9:32 am

palloncino scrie:
2. care este modelul exact (cel mai bun) de la Logitech: QuickCam Pro 9000 sau Pro 9000 ? intreb asta pentru ca pe site-urile care le comercializeaza ca poza majoritatea le incurca.

Multumesc pentru raspunsuri dar mai ramane o interbare fara raspuns. Cea de mai sus....

PS: am gasit la un magazin arhicunoscut QuickCam Pro 9000 la doar 299 la reducere dar pe site este in poza tot Pro 9000... este vreo dif intre camere? Daca da care este cea recomandata?
palloncino
Incepator
Incepator

Mesajde Flo_55 » Dum Noi 06, 2011 1:05 am

Cea mai buna camera web este Logitech Pro9000, chiar daca C910HD este model mai nou si mai scump.
Am observat ca atunci cand folosesc Logitech, procesorul este muult mai solicitat decat atunci cand foloseam varianta tuner+camera video. Nu o pot folosi la 1920X1080 cu procesoarele pe care le am acum pentru procesorul sta in 100% permanent. Ciudat este ca nu sunt diferente foarte mari de calitate intre aceasta rezolutie si 800X600.
Mai sunt modele pe Jasmin care folosesc camera video si au imaginea cristal, deci trebuie sa exista o placa de captura interna de calitate(banuiesc ca este si foarte scumpa).
Sunt curios ce foloseste AVC-ul sau Selen-ul.
Multumesc tuturor pentru interes!
O seara buna!
Flo_55
Incepator
Incepator

Mesajde wxdj » Lun Noi 07, 2011 11:27 pm

Uite ce am gasit daca tot vorbiti de C910 http://www.youtube.com/watch?v=AP4WsWWJJNc

:) Succese.
fii aerisit
wxdj
User Avansat
User Avansat

Mesajde black.poison7 » Lun Ian 30, 2012 6:31 pm

foloseste cineva logitech c270? si daca da, imi poate spune cum merge? multumesc
black.poison7
Incepator
Incepator

Mesajde Star Line Studio » Vin Feb 03, 2012 1:20 am

cea mai buna camera SONY evi d100 :lol:
SITE DE PREZENTARE VIDEOCHAT http://www.starlinestudio.com
Star Line Studio
Incepator
Incepator

Mesajde denisse » Joi Feb 23, 2012 3:37 pm

Buna,sunt noua pe acest forum,sper ca am postat unde trebuie :)am si eu o problema si as dori unele sfaturi daca se poate,amachizitionat un Logitech HD Pro c920 insa nu reusesc sa ii dau de cap,instalez softul dar in momentul cand o conectez se restarteaza pc-ul,banuiesc ca ceva nu o suporta:Psau ea nu suporta pc-ul meu :P,nu stiu ce alta problema ar putea fi,daca cineva are idee despre ce poate fi vorba,va multumesc!
denisse
Incepator
Incepator

Mesajde virtualstudio » Dum Feb 26, 2012 10:52 pm

Clar camera video sony evi d100 sau d70 + tv tunner bun. Merita investitia din toate "incheieturile".
Videochat Galati -
http://www.CamVideo.ro
0748.400.200
virtualstudio
AWStudent
AWStudent

Înapoi la Software & Tools