Interviu Karoly Papp – CEO LiveJasmin
 • LiveJasmin a fost si anul trecut unul dintre sponsorii principali ai AWSummit, iar recent echipa AWNews a avut onoarea de a-l intervieva pe Karoly Papp, CEO si co-fondator al companiei. Cei care il cunosc stiu ca este un adevarat vizionar, o persoana realista si pragmatica in afaceri dar si o companie deosebita. Ne-am dorit cu ardoare sa cunoastem opinia dumnealui cu privire la summit, viitoarele proiecte dar si directia spre care se indreapta bine-cunoscutul site de videochat pe care il patroneaza – LiveJasmin.

  AW News: Incepem prin a va multumi pentru timpul acordat acestui interviu. Noi consideram editia AWSummit din 2016 ca fiind un succes, dar am dori sa cunoastem si opinia dumneavoastra. Cum vedeti evolutia din ultimii trei ani a evenimentului si cum vedeti viitoarele colaborari cu LiveJasmin?
  Karoly P. : Va multumesc pentru aceasta ocazie si pentru ca v-ati gandit la mine. Desi am fost profund impresionat de editia anterioara a acestui eveniment, trebuie sa remarc si sa apreciez profesionalismul de care da dovada intreaga echipa, care practic face posibila evolutia evenimentului de la an la an. Pot spune ca atmosfera a fost extraordinara, iar pentru asta trebuie sa-i multumim lui Alex, pentru viziunea acestuia si munca depusa, dearece fara aportul lui,acest summit n-ar fi existat. in ultimii 15 ani am avut privilegiul de a participa la diverse evenimente, insa pot afirma ca AWSummit este fara indoiala cel mai bun eveniment din industrie in momentul de fata. Personal, sunt foarte recunoscator acestui eveniment deoarece face posibila intalnirea cu multi parteneri si nu in ultimul rand, trebuie sa amintesc si petrecerile, care sunt de departe cele mai frumoase si reusite din industrie.

  AW News: Sunteti unul din primii fondatori ai platformei LiveJasmin, insa sunteti o prezenta noua pe scena industriei. Ce ati facut in perioada dintre fondarea companiei si intoarcerea ca CEO? Cum ati decis sa va intorceti?
  Karoly P. : Mi-a placut din totdeauna sa manageriez lucrurile din umbra, fara a iesi in evidenta. Imi place sa fiu la birou, sa verific site-ul, sa testez diferite optiuni, sa vad cum functioneaza si daca trebuie imbunatatite. De asemenea imi place sa mentin o relatie stransa si sa discut idei cu dezvoltatorii de software, dar si restul departamentelor din cadru companiei. Imi face placere sa vad ce viziuni sau concepte noi aduc acestia, ce optiuni sau strategii ar trebui sa implementam, sau cum putem imbunatati serviciile pentru clienti. M-am intors in pozitia de conducere deoarece industria va trece prin schimbari majore in urmatorii 2-3 ani. Am avut acelasi aport si in perioada 2003 – 2008, prin urmare veteranii industriei ma cunosc destul de bine, iar cei noi vor ajunge sa ma cunoasca in viitorul apropiat.

  AW News: Anul acesta ca si anul trecut, LiveJasmin a prezentat, in cadrul keynote-ului de la AWSummit, numere impresionante privind vanzarile si numarul de clienti. De care din aceste realizari sunteti mai mandru si care a reprezentat provocarea cea mai mare?
  Karoly P. : Buna intrebare! As putea afirma totusi ca nu exista un numar de care sa fiu mandru in special, ci mai degraba as spune ca sunt mandru de produsul in sine, livejasmin.com, de la inceput si pana in prezent. Consider ca sunt in asentimentul intregii echipe cand afirm ca nu ar trebuie sa ne axam pe un singur aspect si sa il dezvoltam 200%, ci trebuie sa dezvoltam si imbunatatim intreaga plaforma simultan. Sunt foarte multumit de imbunatatirile aduse site-ului, ce fac ca modelele si studiourile sa castige din ce in ce mai multi bani. Putem aminti VibraToy, Messenger si functia de white label pentru modele.Totodata, suntem foarte mandri sa avem o platforma unde modelele si studiourile pot incasa venituri extraordinare. Credeti-ma, e un sentiment fantastic!

  AW News: La Keynote-ul de anul trecut, ati prezentat mai multe proiecte noi, precum Vibratoy si site-urile personale pentru modele. E un pas mare in comparatie cu anii trecuti. Sa fie asta oare noul ritm al LiveJasmin-ului? Pe viitor audienta se va bucura de aceleasi surprize?
  Karoly P. : Da, avem multe idei de pus in practica si un lucru e sigur, nu ne vom opri din implementarea de noi functii pentru a ne dezvolta si imbunatati plaforma. Numai anul acesta vom prezenta 2-3 optiuni de care modelele si studiourile vor beneficia pe termen lung. Totodata, ne-am extins si sediul din Luxemburg cu aproximativ 80 de posturi pe care vor lucra in special programatori. Am extins de asemenea si sediul din Budapesta, in timp ce in cadrul filialei din Los Angeles urmeaza a fi ocupate inca 200 de locuri de munca. Anul trecut am deschis un nou punct de lucru in Amsterdam, unde vor lucra in jur de 50 – 80 programatori. In concluzie, pentru a putea pune in practica toate ideile si pentru a asigura dezvoltarea plaformei, avem nevoie de un numar mare de programatori bine pregatiti.

  AW News: Ne-ati facut cunostinta si cu noua echipa de account managers. Multe fete tinere si noi in industrie. Reka si ceilalti colegi au fost destul de ocupati in timpul summit-ului. Descrieti-ne in cateva cuvinte traiectoria noii echipe si ce asteptari putem avea de la aceasta.
  Karoly P. : E mult de lucru in aceasta privinta, insa aceasta afirmatie nu trebuie perceputa ca si critica. Vrem sa ne intarim relatiile cu modelele si studiourile, sa intelegem mult mai bine ceea ce au nevoie, si totodata, sa ne cunoasca si mai bine platforma. Nu are niciun rost sa dezvolti instrumente daca utilizatorii site-ului nu stiu sa le foloseasca, si am munci in zadar daca nu am primi feedback cu privire la ceea ce conteaza pentru ei. De aceea, avem nevoie de o echipa puternica care sa fie un bun intermediar intre management si utilizatori. In prezent, inca lucram la consolidarea si imbunatatirea echipei si totodata la marirea ei.

  AW News: Am vazut mai multe actiuni indreptate spre mainstream, in ceea ce priveste brandul Jasmin, cum ar fi aparitii la televizor, crearea de talk show-uri si mult continut video. Cum ati evalua pana acum acest proiect? Credeti ca utilizatorii sunt atrasi de aceasta noua directie sau raman tot pe latura de continut adult?
  Karoly P. : Inca muncim la acest proiect, insa, as dori sa clarific un lucru, pe mainstream va fi Jasmin.com si nu LiveJasmin.com. Prin urmare, pentru Jasmin.com trebuie sa asiguram continut de calitate, continut care va putea fi vizualizat si de catre utilizatorii site-ului LiveJasmin.com. Ne dorim ca membrii modelelor sa fie si din randul utilizatorilor de mainstream. Am observat ca stilul acesta calitativ si glamourous are multi urmaritori, avand in vedere ca multe persoane folosesc Jasmin.com in mod exclusiv. Bazandu-ne pe feed-back, concluzionam ca atat modelele cat si membrii apreciaza si se bucura de standardul ridicat de calitate. Mai mult, recent am avut o expozitie in Los Angeles, denumita MeetinJasmin(www.meetingjasmin.com) in cadrul careia colectii de arta digitala ale modelelor au fost prezentate, iar in curand vom extinde acest tip de eveniment si in alte tari.

  AW News: In incheiere: LiveJasmin mentine relatii din ce in ce mai stranse cu studiourile de videochat, iar asta reprezinta oportunitati de ambele parti. Din punctul dumneavoastra de vedere, cum ar putea fi imbunatatita si mai mult aceasta relatie?
  Karoly P. : Dupa cum am precizat, prin politica noastra incercam in mod constant sa ne apropiem de studiouri. Va trebui sa facem noi urmatorii pasi, sa ne putem intalni cat mai des, si pentru perioade mai lungi, sa putem vorbi ca si prieteni, sa putem colabora pe mai multe segmente. In prezent, lucram si la alte produse de tip non-adult cum ar fi Oranum.com, sonicbox.com,Docler.com, Elvoline.com. Nu este nici un secret ca ne dorim ca actualele studiouri cu care lucram sa participe si aceste proiecte, deoarece tehnologia este aceeasi, numai produsul este diferit. Daca am avea oportunitatea de a ne intalni mai des, am putea oferi partenerilor nostri mai multe produse de pe urma carora pot beneficia. Va asigur ca vom dezvalui mai multe detalii despre acest subiect in viitorul apropiat, cand ne vom avea o intalnire personala.
  Mai multe detalii despre acest subiect, vor fi dezvaluite in viitorul apropriat, cand vom avea o intalnire personala.


 • Scrie un comentariu


  Your email address will not be published.

  Nu exista comentarii momentan