O perspectiva despre retelele de socializare
 • Numele meu este LiviaChoice, sunt din Brazilia si am ales sa fiu model de videochat. Fac videochat de 6 ani si sunt extrem de pasionata de jobul meu. Pe langa asta, am si un doctorat in Comunicare si semiotica (stiinta care studiaza felul in care oamenii inteleg si organizeaza mental fenomene sociale).De-a lungul ultimilor 10 ani, am studiat de asemenea si impactul cyberculturii asupra societatii post moderne, tocmai pentru a intelege mai bine comunicarea in secolul 21.

  Anul trecut am calatorit in intreaga lume pentru a participa la summit-uri si seminarii in calitate de speaker. topicurile dezbatute au fost: „Cum sa-ti maximizezi relatiile la nivel international” (Webmasteraccess, in Amsterdam, Olanda); „Perspectiva globala asupra videochat-ului” si „sfaturi din partea modelelor cu experienta” (theEuropeansummit, in Praga, Cehia); „spune nu hartuirii cand esti model in industria adult”( LaLEXPO, in Cartagena, Columbia); „Cum sa fii un model de videochat de succes”( AWSummit, in Mamaia, Romania). In 2016, in cadrul galei AW-Awards, unul dintre cele mai importante si relevante evenimente din industria de webcam, am fost recompensata cu trofeul „social Media star”. De fapt, acest articol este modul meu de a va multumi pentru recunoasterea intregii mele activitati si cu aceasta ocazie pot impartasi modelelor si celorlalte persoane din industrie, cunostintele mele despre videochat, retelele de socializare si cybercultura.

  De ce trebuie sa acordam atentie retelelor de socializare?
  Fara a intra in prea multe detalii tehnice, as vrea discutam despre sociabilitate si de ce retelele de socializare au devenit asa de importante. Studiile antropologice au demonstrat ca binele individual este precursorul binelui grupului sau al colectivitatii. Sociabilitatea nu e o coincidenta sau un simplu trend, ci este de fapt definitia si/sau scopul naturii umane. Ca atare, sociabilitatea ajuta la reconsolidarea comunitatii si intareste legaturile individului cu colectivul.

  Cybercultura este etapa contemporana a civilizatiei tehnologice. Pe baza tehnologiilor virtuale si Social Media, aceasta tehnologie stabileste relatii sociale, chiar si de natura sentimentala si emotionala intre doua persoane online, ca si cum ar fi fata in fata. Daca astazi, societatea este definita de tehnologie, inseamna ca Social Media este un instrument puternic de influentare.
  In cazul in care tehnologia defineste societatea, atunci Social Media este cel mai bun instrument pentru a exercita o influenta asupra acesteia. Este important de retinut ca societatea influenteaza gandirea individuala prin intermediul ideilor iar indivizii la randul lor influenteaza societatea – iar toata aceasta putere poate fi exercitata cu usurinta online.

  Cum functioneaza retelele de socializare?
  In primul rand, „caracterul” publicat online trebuie mai intai „creat” si foarte bine definit pentru ca apoi sa-i fie „validata” identitatea (este o strategie pentru atragerea faimei). In urma cercetarilor pe care le-am facut in ultimii patru ani, am constatat ca Social Media are la baza patru valori ce te pot ajuta sa ai succes in planul social online:

  Vizibilitate: cvasi-valoare ce are legatura cu utilizatorul prin simpla creare a unui cont;
  Popularitate: usor de masurat, valoare legata direct de audienta – conteaza calitatea si nu cantitatea conexiunilor stabilite;
  Reputatia: modul in care audienta judeca continutul utilizatorului face referire la: „eu” + „cealalta persoana” + „relatia dintre noi doi”;
  autoritatea: bazata pe puterea de influenta.

  Un alt aspect important al retelelor de socializare este relatia fragila dintre editor si urmaritori. E vorba de o relatie ce poate fi usor destramata din cauza lipsei de intimitate si a apropierii. Asa ca, nu exista sarbatori si vacante in Social Media, ba din contra, aceasta necesita frecvent update-uri, pentru a stimula frecvent urmaritorii si a-i motiva sa verifice continuu ce postezi nou.

  Cum aplicam toate aceste informatii in industria de videochat?
  Dupa cum bine se stie, site-urile de videochat sunt platforme de interactiune online intre membri si modele, cu alte cuvinte, intre oameni. Un client nou nu este interesat doar de aspectul fizic ci si de personalitate, astfel ca, aceasta industrie are nevoie de modele care stiu sa fie atat sexy cat si senzuale, si care sa fie in acelasi timp prietenoase, atente si comunicative.
  In prezent, clientii sunt in cautarea unui alt tip de model, nu mai vor „porn star” ci mai degraba tipul de „girl next door” cu care sa aiba o relatie mai personala. Si exact din acest motiv retelele de socializare functioneaza atat de bine: in primul rand atragi membri noi si in al doilea rand mentii interesul vizitatorilor regulati interesati de aceeasi persoana. Majoritatea membrilor nu vor un show fara a se crea o legatura cu modelul – ei vor sa stie mai multe despre fata de pe ecran. De exemplu: Cum arata cand nu e online? Ce-i place sa faca in timpul liber? Cand revine pe platforma online? Multi dintre ei sunt curiosi si vor sa stie raspunsurile la genul asta de intrebari.

  Ca o concluzie, as vrea sa adaug faptul ca interactivitatea a devenit o necesitate a timpurilor contemporane: astazi, „a fi” inseamna „a aparea” iar „a aparea” a devenit sinonim cu PUTERE. Acest lucru demonstreaza ca viata este validata doar prin filtrul retelelor de socializare. Cu alte cuvinte, cu cat ai mai multa vizibilitate, popularitate, reputatie si autoritate online, cu atat PUTEREA sau influenta este mai reala.

  Asa ca, ce mai astepti? Incepe sa investesti in Social Media si devino un star!

  Articol scris de LiviaChoice – pentru AWNews.com


 • Scrie un comentariu


  Your email address will not be published.

  Nu exista comentarii momentan